На Лемківській збудують житловий комплекс та готель. Візуалізація

9247 0
Висота будівель не має перевищувати 10 поверхів.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

У Львові погодили будівництво багатоквартирних житлових будинків, апарт-готелю та готелю, громадських будівель, дошкільного навчального закладу та паркінгу на Лемківській, 9. Відповідні містобудівні умови та обмеження погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 1 березня.

Земельна ділянка площею 1,48 га призначена для громадської забудови. Зі сторони проспекту Чорновола висота будівель не має перевищувати 10 поверхів, зі сторони вулиці Тесленка – до 12 поверхів, зі сторони Лемківської – 4 поверхи, а з відступом понад 5 м зі сторони вулиці допускається не вище 6 поверхів.

У 2009 році, як пишуть Наші Гроші, «Львівський комбінат хлібопродуктів», засновником якого є ДАК «Хліб України», продав майно на Лемківській, 9 на аукціоні компанії ТД «Геосистеми». Наприкінці 2015 року ДАК «Хліб України» подала позов про визнання договору купівлі-продажу недійсним, зазначивши, що він не був посвідчений нотаріально та не пройшов державну реєстрацію. За рішенням суду визнали чинним, оскільки у 2009 році ТД «Геосистеми» через суд отримав право власності на цю нерухомість.

За даними реєстру майнових прав, об’єкти на Лемківській, 9 у 2014 році продали ТОВ «Резерв Плюс». У 2016 році Львівська міськрада погодила фірмі виготовлення проекту землеустрою на цю ділянку, а через рік проект затвердили на надали землю у користування на 10 років. У жовтні торік виконком погодив детальний план території, обмеженої вулицями Хімічною, Лемківською, Замарстинівською та проспектом Чорновола, який передбачав забудову колишнього комбінату хлібопродуктів.

Згідно з даними системи Youontrol, ТОВ «Резерв Плюс» зареєстроване у Києві, а його керівником є Олександр Мірошник. Кінцевим бенефіціарним власником фірми є офшорна компанія «Геос Девелопмент ЛТД», що зареєстрована на Панамських островах.

Додамо, що мешканці будинку, поруч із ділянкою на Лемківській, 9, із 2017 року виступають проти будь-якого будівництва, оскільки їхній будинок перебуває у аварійному стані, а нове будівництво може призвести до його обвалу.

Візуалізація ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!