У Львові на території колишнього молокозаводу збудуть дитсадок та початкову школу

3028 0
У школі навчатимуться 150 дітей, а у дитячому садочку – 180.
Фото: візуалізація виконкому ЛМР

Фото: візуалізація виконкому ЛМР

У Львові на вулиці Я. Гніздовського, 75-А та вулиці Рудненській, 8 планують збудувати дошкільний навчальний заклад та початкову школу. Йдеться про територію колишнього Львівського молочного заводу. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 4 серпня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

«Йдеться про будівництво початкової школи та дитсадка на ділянці, що розташована в районі, де активно іде забудова. Це серія ділянок, кілька з яких нещодавно відвели для будівництва цього закладу. Передбачено, що у школі навчатимуться 150 дітей. Дитячий дошкілький заклад буде на 180 дітей», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Заклади освіти будуватимуть на земельних ділянках площею 0,37 га, 0,41 га та 0,14 га. Вони розташовані у зоні дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл відповідно до рішення виконавчого комітету від 23.03.2018 № 308 «Про затвердження детального плану території, обмеженої вул. Ю. Кондратюка, вул. Рудненською, вул. Я. Гніздовського, лініями електропередач». Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 15,00 %. Гранично допустима висотність будинків становить 10,30 м від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивних елементів будівлі.

«Будівництво садочку та початкової школи є початком дорожньої карти, яка була напрацьована раніше. Забудовник взяв на себе зобов'язання почати будівельні роботи на початку лютого наступного року та закінчити їх впродовж року», – підкреслив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач. 

Читайте також: На вулиці Авіаційній планують збудувати нову транспортну розв’язку

Містобудівні умови та обмеження отримали товариство з додатковою відповідальністю «Львівське спеціалізоване автотранспортне підприємство 1302», приватне підприємство «Колібрі Стар»та приватне акціонерне товариство «Львівський міський молочний завод».

Згідно з даними системи Youcontrol, керівником підприємства «Львівський міський молочний завод» є Роман Турик. Кінцевим бенефіціарним власником молокозаводу є фірма Параскевас Захароуліс (Кіпр), якій належать низка молокозаводів по всій Україні (в Бродах, Новоград-Волинську та Житомирі). Вагома частка акцій  ПАТ «Львівський молочний завод» належить ще одній кіпрській фірмі «ВМГ Вест Мілк Лімітед». Забудовником території є корпорація «Ріел груп», керівником якої є Ростислав Мельник. Йому належить низка будівельних компаній Львова та області. Він же висувався у 116-му мажоритарному окрузі Львова як кандидат від «Слуги Народу».

Читайте також: Полярон та Кінескоп. Як територію колишніх львівських заводів перетворюють на житло

Нагадаємо, що на території Львівського молочного заводу на вулиці Рудненській, 8 збудують два житлові комплекси із підземними та надземними паркінгами, торговельними та розважальними об’єктами. Також проект передбачає будівництво садочка на 178 місць та початкової школи.

Згідно з детальним планом, будівлі матимуть 8, 9, 10 та 12 поверхів. Загалом на місці колишнього молокозаводу зможуть жити 3470 мешканців. Парковка буде розрахована на 900 автомобілів. Реалізувати проект планують за 10 років.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!