На Луганщині окупанти облаштовують вогневі позиції і розміщують техніку біля житлових будинків

764 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів біля Стельмахівки, Макіївки і Серебрянського лісництва Луганської області та Верхньокам’янського, Білогорівки, Соледара, Юр’ївки, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Времівки Донецької області.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському — без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали населені пункти: Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Волохівка, Охрімівка, Дворічна, Кам’янка Харківської області та Іванівське на Донеччині.
  • На Куп’янському та Лиманському  ворог обстрілював біля 16 населених пунктів. Серед них:  Кислівка, Котлярівка, Табаївка і Берестове Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Піщане, Макіївка і Площанка на Луганщині та Червонопопівка, Терни, Ямполівка і Торське Донецької області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник обстрілював позицій Сил оборони з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу 24 населених пунктів (Верхньокам’янське, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Дружба, Залізне, Нью-Йорк, Авдіївка, Опитне, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області). Окупанти завдали ударів силами оперативно-тактичної та армійської авіації в районах Спірного та Білогорівки.
  • На Новопавлівському  вогнева активність ворога фіксувалась біля Новоукраїнки, Пречистівки та Вугледара Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку противник обстріляв населені пункти: Времівка Донецької області та Зелене Поле, Новопіль, Новодарівка, Малинівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпілське, Чарівне і Малі Щербаки Запорізької області.
  • На Херсонському — обстріляно Червоний Маяк, Львове, Інженерне, Чорнобаївка та місто Херсон.

 

У порушення норм Міжнародного гуманітарного права противник продовжує використовувати мирне населення як живий жит. У селищі Троїцькому тимчасово окупованої Луганщини російські окупанти розміщують військову техніку та облаштовують вогневі позиції поблизу житлових будинків, де проживає цивільне населення.

Читайте також: ЗСУ ліквідували розвідгрупу росіян на Донеччині та відбили ворожі штурми, – Генштаб

Додамо, що авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удар по позиціях зенітного ракетного комплексу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 9 пунктів управління, 17 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та 2 склади боєприпасів окупантів.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!