На Луганщині росіяни покидають позиції, їх ловлять патрулі, – Генштаб

1013 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

Росіяни попри значні втрати у живій силі не припиняють наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках, намагаються покращити тактичне положення на Лиманському напрямку. Натомість підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, склад боєприпасів, а також один інший важливий військовий об’єкт.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 27 грудня

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – стабільно, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Мефедівки та Вовківки Сумської області, а також Глибокого, Стариці, Огірцевого і Вовчанська на Харківщині.
  • На Куп’янському – ворог обстріляв райони населених пунктів: Новомлинськ, Дворічне, Куп’янськ, Крохмальне, Берестове і Першотравневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка і Коломийчиха Луганської.
  • На Лиманському напрямку ворожий вогонь фіксувався біля Площанки і Діброви на Луганщині та Ямполівки і Григорівки Донецької області.
  • На Бахмутському – обстріляні райони населених пунктів: Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Озарянівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку під вогневий вплив потрапили Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському – артилерійського ураження зазнали райони Вугледара, Пречистівки, Времівки та Великої Новосілки  Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку ворог обстрілював із танків та ствольної артилерії поблизу Темирівки, Полтавки, Дорожнянки, Новоандріївки, Кам’янського та Плавнів Запорізької області.
  • На Херсонському – знову від російських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Антонівки Херсонської області та Херсона. Є постраждалі серед мирних мешканців.

 

Читайте також: ЗСУ уразили офіцерський штаб окупантів, – Генштаб

У Луганській області відзначають все більше випадків дезертирства російських військовослужбовців та те, що вони залишають бойові позиції. Для утримання контролю над ситуацією російське військове керівництво збільшило кількість патрулів для затримання та повернення дезертирів до підрозділів.

Ольга Коваль
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!