На Львівщині 123 школи та 69 садків перейшли на дистанційне навчання

11569 0
Із 287 тисяч школярів області станом на сьогодні Covid-19 діагностували у трьох сотень.
Photo by Feliphe Schiarolli on Unsplash

Photo by Feliphe Schiarolli on Unsplash

В усіх школах області, окрім тих, які у червоній карантинній зоні, розпочалось навчання. На дистанційну форму навчання перейшли школи і дитсадки Сокальського і Пустомитівського районів.

Читайте також: Львівський університет Франка продовжив карантин до 31 грудня 

«У Сокальському районі на дистанційному навчанні 65 шкіл і 38 садків, у Пустомитівському – 58 шкіл і 31 садок. Решта вийшли на навчання, про те що якась школа не з червоної зони перейшла на дистанційне навчання інформації немає», – розповіла Тvoemisto.tv. провідний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Львівської ОДА Леся Босак.

Директор департаменту освіти та науки ЛОДА Олег Паска пояснив, що у школах, які не в «червоних» зонах рішення про перехід на дистанційне навчання приймає керівник закладу.

«Якщо територія не потрапила до червоної зони, але в якійсь школі є інфіковані учні чи вчителі, заклад має ухвалити рішення про дистанційне навчання. Кожен заклад самостійно ухвалює рішення про перехід на ту чи іншу форму навчання. Ситуація із захворюваністю сильно непокоїть, адже ті дані, які ми отримуємо від департаменту охорони здоров’я, свідчать про зростання кількості хворих», – акцентував директор департаменту.

Читайте також: У Львові внаслідок ускладнень від коронавірусу померла ще одна вчителька

В кожному окремому випадку аналізуватимуть ситуацію, що склалась у закладі, беручи до уваги такі показники: кількість інфікованих дітей, кількість контактних, загроза навчальному процесу. Якщо інфікованими будуть кілька вчителів, які мають широке коло спілкування, то буде інший алгоритм дій, ніж якщо захворів, для прикладу, один учень.

«Кількість інфікованих учнів станом на зараз не є надзвичайно критичною. Із 287 тисяч школярів області станом на сьогодні Covid-19 діагностували у трьох сотень, із загальної кількості працівників закладів освіти, яка становить 34 тисячі, коронавірус підтвердили у 950 осіб», – повідомив Олег Паска.

У коментарі Тvoemisto.tv директор департаменту освіти та науки ЛОДА зазначив, що нині вчителі області готові до дистанційного навчання, вони пройшли спеціальні курси влітку.

«Школи в області більш готові до дистанційного навчання, ніж були у березні. Не знаю чи десь в країні були знайдені кошти для того, щоби з літа почати навчання вчителів. Ми за кошти департаменту навчаємо вчителів, по троє з кожної школи освоюють платформи для дистанційного навчання. Майже 600 вже пройшли навчання», – розповів він.

Він також нагадав, що до 15 листопада на дистанційному навчанні студенти вишів – це близько 100 тисяч студентів. «Очне навчання для студентів ми теж передбачаємо, але за умови покращення епідситуації», – наголосив Олег Паска.

Читайте також: Гасити пожежу голими руками. Чому вчителів у Львові не тестують на Сovid-19

Нагадаємо, від сьогодні, 2 листопада, в Україні починає діяти нове епідемічне зонування, за яким два райони Львівської області – у червоній карантинній зоні. До червоної зони віднесли Пустомитівський та Сокальський райони області. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!