23-річному псевдомінеру з Львівщини загрожує до шести років ув'язнення

920 0
Чоловік повідомив про замінування одного з приватних житлових будинків у Яворові
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

23-річному хлопцю із Яворова загрожує до шести років ув’язнення за псевдомінування. Правоохоронці затримали чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про замінування будинку у Яворові. Нині він під домашнім арештом. Про це повідомили у Нацполіції Львівської області.

Читайте також: У Львові через псевдозамінування евакуювали 300 учнів

Чоловік повідомив про замінування одного з приватних житлових будинків у Яворові близько опівночі 31 березня. На місце відразу прибули вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативна група та працівники інших спецслужб. Правоохоронці обстежили будинок та прилеглу територію, втім жодних вибухонебезпечних предметів так і не виявили.

Правоохоронці встановили особу псевдомінера. Ним виявився 23-річний місцевий мешканець. Йому загрожує покарання – до шести років позбавлення волі.

Проти нього відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Суд обрав затриманому запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування триває.

Читайте також: У Дрогобичі внаслідок вибуху загинули двоє людей

Додамо, Верховна Рада ухвалила закон, який посилює кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Нагадаємо, що цього року у Львові у січні повідомили про замінування Лікарні швидкої допомоги, тоді із будівлі евакуювали більше тисячі осіб. 1 лютого у Львові повідомили про замінування залізничного вокзалу, а 18 лютого через псевдозамінування однієї із шкіл на вулиці Угорській із закладу евакуювали 300 учнів. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!