На Львівщині 71% вчителів отримали щонайменше одну дозу вакцини від Covid-19

988 0
До очного навчання на Львівщині повернулись понад 600 шкіл.
Фото: pixabay

Фото: pixabay

Станом на учора, 1 жовтня, першою дозою вакцини проти коронавірусу вакциновані 71% освітян, дві дози отримали – 51,5%. Про це повідомив керівник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Читайте також: Від завтра на Львівщині перевірятимуть якість дистанційного навчання

За його словами, ті навчальні заклади, де кількість вакцинованих працівників перевищила 80% уже повернулись до навчання. Йдеться про понад 600 з 1150 шкіл на Львівщині.

З 23 вересня на Львівщині діють карантинні обмеження «жовтої» зони. Відповідно до них школи, де менше 80% вчителів – вакциновані, перейшли на дистанційне навчання. Таких станом на 23 вересня було 85%.

Нагадаємо, що у тих освітніх закладах, де кількість вакцинованих працівників менша за 80%, вчителі, вихователі та педагоги мають принести або довідку про те, що вони перехворіли на Covid-19 за останні пів року, або негативний ПЛР-тест, або ж довідку від лікаря про протипокази до вакцинації. У 12 школах Львова вирішили відкрити центри вакцинації, аби вчителям не доводилося очікувати у чергах і витрачати свій час.

Дитячим садочкам та початковим школам дозволять працювати за будь-якого рівня епіднебезпеки, оскільки ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем.

Додамо, що від сьогодні на Львівщині почнуть перевіряти дистанційне навчання у школах, так як за дослідженнями департаменту освіти, віддалене навчання дає нижчу якість освіти, ніж очна форма. Оскільки не всі школи користувалися однією платформою для навчання онлайн, комісія перевірятиме, чи визначились у закладах з єдиним електронним середовищем. Якщо єдиної платформи не буде, то й дистанційного навчання там немає.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!