На Львівщині через масове отруєння до лікарні потрапило семеро переселенців

2428 0
У двох госпіталізованих виявили сальмонелу.
Фото: pravda.lutsk.ua

Фото: pravda.lutsk.ua

У Стебницьку міську лікарню, що на Львівщині, через отруєння потрапили семеро внутрішньо переміщених осіб. У двох з них виявили сальмонелу. Про це Тvoemisto.tv розповіла керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Читайте також: У Львові назвали причину масового отруєння у ресторанах «Томатіна»

За її словами, люди отруїлися на День Незалежності, 24 серпня, усі – дорослі. До лікарні потерпілі, які жили у ліцеї №16 та гімназії №5 у Дрогобичі, поступили із діагнозом бактеріальне харчове отруєння.

«Серед постраждалих – троє проживали у ліцеї, троє – у гімназії та один – працівник закладу», – каже епідеміологиня.

За словами Наталії Іванченко, стан потерпілих середньої важкості. Під час лабораторних досліджень у двох пацієнтів висіяли сальмонелу.

Про те, що саме спричинило отруєння і в яких продуктах була сальмонела, встановлюють.

Читайте також: Кір, менінгокок, дизентерія. Які хвороби реєстрували цього року на Львівщині

Нагадаємо, що на початку липня через масове отруєння в одному з закладів громадського харчування Львова до лікарні госпіталізували 26 людей, з них троє дітей. Пізніше кількість госпіталізованих зросла до 29. Як повідомив тоді у коментарі Tvoemisto.tv директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, їхній стан середньо важкості. В усіх госпіталізованих виявили гостру кишкову інфекцію, подібну до сальмонельозу. За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!