На Львівщині підприємство мусить привести протирадіаційне укриття в належний стан

1169 0
Сховище площею 400 кв. м неможливо використовувати за призначенням.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

На Львівщині прокуратура через суд зобов’язала підприємство привести у належний стан укриття для 700 працівників. Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівщини.

Як йдеться у повідомленні, одне із підприємств Золочівського району є балансоутримувачем протирадіаційної споруди цивільного захисту. Відповідно до технічних характеристик воно здатне розмістити понад 700 осіб. Однак, підприємство протягом тривалого часу, нехтуючи безпекою працівників, не забезпечило приведення цього приміщення у стан готовності. Відповідно, унеможливило використовувати його за призначенням.

Йдеться про сховище загальною площею близько 400 кв. м, яке призначено для працівників цього підприємства. Суд підтримав обґрунтованість вимог прокурора та задовольнив позов повністю.

Читайте також: Садовий заборонив закривати укриття у Львові 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що через інформацію про зачинені укриття у Львові під час нічного обстрілу поліція відкрила кримінальне провадження. Під час нічної атаки в укритті, що розташоване за адресою вул. Стрийська, 66, перебувало лише 5 людей. Більшість мешканців будинку, у який влучила ракета, в сховище не спускались.

Додамо, що раніше у Львові здійснили перевірку 6011 укриттів. За слів першого заступника міського голови Андрія Москаленка, були перевірені всі укриття, кількість відчинених становила 81%, придатних для використання серед них – 86%. Tvoemisto.tv також вирішило перейтися укриттями в середмісті. Результати «рейду» в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!