На Львівщині чоловік обманом заволодів грошима стратегічного оборонного заводу

1137 0
Підприємець провів махінації на тендерній закупівлі.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині власник приватного підприємства, яке зареєстроване у Києві, заволодів коштами стратегічного оборонного заводу. Про це повідомила пресслужба управління ДБР у Львівській області. 

«На початку 2020 року завод оголосив тендер на закупівлю машини контактного зварювання. Це обладнання було необхідне для ремонту військової техніки, яка давала відсіч російській агресії на сході країни. Власник зареєстрованого у Києві підприємства подав пропозицію з найнижчою ціною – 495 тис. грн й, відповідно, переміг у тендері. Після укладення угоди завод перерахував 80% суми за обладнання на рахунок підприємства, яке мало впродовж двох місяців його встановити», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: На Львівщині директор підприємства заволодів 3,5 млн грн бюджетних коштів

Після отримання коштів чоловік не збирався виконувати замовлення, адже не мав ні найнятих спеціалістів, ні техніки. Згодом, аби вирішити ситуацію, він продав корпоративні права у статутному капіталі підприємства іншій комерційній структурі, зареєстрованій в офшорній зоні на Сейшельських островах.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата Ярослава Дубневича в організації заволодіння понад 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» за участі інших осіб.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!