На Львівщині демонтували 74% радянських пам'ятників. Де було найбільше

908 0
Найбільше радянських постаментів виявили у Львівському районі.

У Львівській області триває декомунізація. На початок вересня вдалось знести 74% памʼятників радянської спадщини. Про це розповіли у пресслужбі Львівської ОВА.

«Загалом по області виявили 291 об’єкт, вже демонтували – 216», – йдеться у повідомленні.

Найбільше памʼятників виявили у Львівському районі – 77. 60 із них уже знесли.

Повністю декомунізувалося 12 громад. Це Великолюбінська, Куликівська, Пустомитівська, Жовтанецька, Підберізцівська та Новояричівська у Львівському районі; Стрілківська, Ралівська, Самбірська та Хирівська громади у Самбірському, а також Жидачівська в Стрийському районі та Червоноградська в Червоноградському районі.

Читайте також: У Парку Нескорених на Львівщині вандали знищили частину саджанців 

В ОВА додають, що прооцес декомунізації є дуже динамічним, адже періодично у громадах знаходять більше комуністичних пам’ятників  – таких, про які раніше не було відомо.

Нагадаємо, у серпні у Дрогобичі на Львівщині невідомі вчинили наругу над двома постаментами – на пам’ятнику Тарасові Шевченку пошкодили струни бандури, а погруддя дрогобичанина, героя радянського союзу Григорія Геврика скинули з підніжжя.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!