На Львівщині невідомі пошкодили два пам'ятники

1582 0
Події відбулися у місті Дрогобич.
фото: Фейсбук/Декомунізація Львівщини

фото: Фейсбук/Декомунізація Львівщини

У Дрогобичі на Львівщині невідомі вчинили наругу над двома постаментами – на пам’ятнику Тарасові Шевченку пошкодили струни бандури, а погруддя дрогобичанина, героя радянського союзу Григорія Геврика скинули з підніжжя. Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради. 

Як йдеться у повідомленні, обидві події відбулись цими вихідними. Небайдужі мешканці міста викликали поліцію, яка зафіксувала факти злочинів та порушила кримінальні справи.

«Ми почули гуркіт вночі, але навіть подумати не могли, що щось сталось з пам’ятником. Лише вранці побачили, що він повалений. Ми одразу викликали поліцію, яка зафіксувала факт злочину. Хочу наголосити, що зруйнували пам’ятник не радянському солдату, а саме дрогобичанину», – наголошує мешканка прилеглої вулиці п. Ірина.

Читайте також: У Парку Нескорених на Львівщині вандали знищили частину саджанців 

В ту ж ніч вандали пошкодили пам’ятник знаному на весь світ Кобзареві, де молодий Шевченко символічно розміщений на кобзі. Як зазначають в КП «СМУ», яке є балансоутримувачем постаменту, вандали понищили струни кобзи.

До управління культури та розвитку туризму вже зголосився небайдужий спонсор, який готовий власним коштом відновити струни Шевченкової кобзи. Поліцією тим часом порушено кримінальні провадження по факту вчинених правопорушень. Триває з’ясування обставин та пошук винуватців злочину.

Нагадаємо, на Львівщині до кінця року мають завершити декомунізацію. Відсоток очищення Львівського району сьогодні становить 66%. Повністю декомунізувалися 4 громади, а саме – Пустомитівська, Жовтанецька, Підберізцівська та Новояричівська громад.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!