Львівського держреєстратора підозрюють у махінаціях з нерухомістю

1402 0
Ринкова вартість приміщень, які незаконно змінили власників, становить понад 3,5 млн. грн.
Фото: поліції

Фото: поліції

44-річного львів’янина, державного реєстратора однієї із сільських рад на Львівщині, викрили в незаконному виведенні приміщень з комунальної та приватної власності.

Джерело: Національна поліція у Львівській області у Facebook

У 2018 році чиновник, зловживаючи службовими повноваженнями, вніс несанкціоновані зміни в автоматизовану систему Державного реєстру прав, на підставі чого в подальшому було проведено державну реєстрацію прав власності на нежитлові приміщення, загальною площею 79,4 кв м, розташовані у Львові. Два з них на той час перебували у комунальній власності Львівської міської ради, а ще одне – у приватній власності. Ринкова вартість приміщень, які незаконно змінили власників, становить понад 3,5 млн. грн.

Читайте також: Львівські правоохоронці під час обшуку обмінників вилучили понад 152 млн грн 

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!