На Львівщині 9 навчальних закладів візьмуть участь в проекті нової школи. Перелік

2528 0
У наступному навчальному році дев’ять шкіл Львівщини візьмуть участь в пілотному проекті концепції нової української школи.

Як повідомила сьогодні на прес-конференції директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, спочатку планували до участі в цьому експерименті чотири навчальні заклади – Львівську школу №66, Львівську початкову школу «Світанок», Бродівську школу №3 та Дрогобицьку школу №2.

Однак пізніше число шкіл-учасниць експерименту зросло до дев’яти – додали ще наступні заклади: школу «Малюк», школу «Дивосвіт», Львівську школу №99, Золочівський НВК та Сокальську школу №3, інформує прес-служба Львівської ОДА.

Читайте також: Які школи Львова мають найкращі результати ЗНО? Таблиця

За словами чиновниці, інтегроване навчання дозволятиме дітям із раннього віку сприймати світ через діяльність, зокрема, через гру, а далі через діяльнісне навчання. Відтак, кожен день у початковій школі буде тематичним.

«Наприклад, якщо тема дня «Первоцвіти», то всі заняття крутитимуться навколо цієї теми. Це сприяє розвитку інтегрованого сприйняття світу у дітей, вони разом розроблятимуть проекти, частіше виходитимуть на вулицю та пізнаватимуть довколишній світ», – розповіла додала Любомира Мандзій. 

Також до старту нової школи у 2018 році створять освітню онлайн платформу, де будуть розміщені дистанційні курси й сучасні освітні матеріали з основних предметів. Школи зможуть конструювати власні навчальні плани.

«Цього року нас чекає перенавчання всіх вчителів початкової школи, які у 2018 році підуть у нову українську школу. Це понад дві тисячі осіб, тому ми цього року розширили географію пілотних шкіл, аби на їх базі проводити навчання», – зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

Загалом першого вересня у 1307 шкіл області в перший клас підуть понад 26 тисяч першокласників. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!