На Львівщині діятимуть нові перепустки. Чи зміниться термін комендантської години

5203 0
Отримати перепустки можуть ті, хто забезпечує діяльність критичної інфраструктури області.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

На Львівщині почали діяти нові перепустки, що до зволяють пересуватися під час комендантської години. Новий вид перепусток має близько 4 окремих ступенів захисту. Про це під час брифінгу повідомив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Повністю замінити старі взірці на нові планують до 1 січня 2024 року. Такі дозволи надаватимуть тим, хто забезпечує діяльність критичної інфраструктури області. Йдеться також про органи державної влади, волонтерів, правоохоронців тощо. Перепустки дають право на перебування чи вільне пересування містом чи областю на час комендантської години. 

Читайте також: У Львові та області вводять комендантську годину. Що треба знати

«Термін комендантської години не змінюється. Вона надалі діятиме від 00:00 до 5:00 год. Але перепустка дозволяє особі пересуватися територією Львівщини в цей час. Ми вимагатимемо обгрунтування діяльності під час комендантської години», – пояснив тарас Грень.

Нагадаємо, раніше у Львівській ОВА повідомляли, що у області можуть змінити час комендантської години.  Перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що її подовжать. Рішення щодо зміни будуть приймати на одному з позачергових засідань Ради оборони Львівщини. 

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!