На Львівщині для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю будують перший в західній Україні малий груповий будинок

2541 0
Будівництво почали ще в 2018 році
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На Львівщині, у селі Бірки Яворівського району, триває будівництво малого групового будинку (МГБ). Тут житиме до 10 осіб – дітей-сиріт та дітей з інвалідністю, за якими доглядатиме спеціальний персонал та вихователі. Такий будинок буде першим у своєму роді на території західного регіону, йдеться на ЛОДА.

Уже зараз завершили першу чергу будівництва закладу. Передбачається, що діти разом зі спеціальним персоналом і вихователями проживатимуть у цьому будинку в умовах, наближених до сімейних. Такі умови мають на меті допомогти їм соціалізуватися та підготувати до самостійного життя у громаді.

Читайте також: Благодійний фонд «Рідні» запустив новий проєкт про усиновлення в Україні

Малий груповий будинок у Яворівському районі будують за кошти держави від 2018 р. Перший етап робіт коштував 5,8 млн грн. Крім того, вже завершили тендерну процедуру другої черги, де в торгах перемогло ТзОВ «Ідеалбуд». Угоду підписали на 3,6 млн грн.
 
Нагадаємо, дітям-сиротам та дітям з інвалідністю збільшать щомісячні виплати.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!