На Львівщині до наступного року має з'явитися нова школа на 360 дітей

8368 0
Будівництво цієї школи розпочали ще у 2008 році.
фото: лова

фото: лова

У селі Либохора на Львівщині триває будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Будівництво цієї школи розпочали ще у 2008 році. Про це повідомила преслужба ЛОВА.

Проєкт передбачає будівництво 3-поверхової будівлі школи з дотриманням умов комплексної термомодернізації (з утепленим фасадом, горищем, металопластиковими вікнами тощо) та безбар’єрності, а також котельні, гаража для шкільного автобуса, благоустрій території.

З 2016 року на об'єкт скерували майже 60 млн грн з бюджетів усіх рівнів, з них державний фонд регіонального розвитку - 12,3 млн грн, обласний - 46,4 млн грн, місцевий - 1,2 млн грн.

Станом на сьогодні там виконали роботи:

  • вимурували будівлю ЗОШ,
  • встановили дах,
  • утеплили горище,
  • встановили вікна,
  • виконали роботи по влаштуванню монолітних залізобетоних сходових маршів,
  • роботи по системі водопостачання, водовідведення та опалення,
  • виконали чорнові стяжки та влаштували утеплення підлог першого поверху,
  • облаштовали котельню та  свердловину для подачі питної води.

Наразі ривають роботи з улаштування інженерних мереж (внутрішніх електричних, а також зовнішніх мереж водопостачання, водовідведення, теплопостачання), будівництво локальних очисних споруд, обв’язка твердопаливних котлів та  мережі теплопостачання.

Читайте також: У Львові запрацювала школа, яка постраждала від російських обстрілів 

«Потрібно відкинути непріоритетні речі, які стосуються благоустрою, натомість зайнятись облаштуванням навчальних класів. Тому важливо, щоб підрядник підрахував, скільки коштів він ще зможе використати цього року на внутрішні оздоблювальні роботи. Наша мета – до 1 вересня 2024 року відкрити перші навчальні класи», – наголосив Максим Козицький.

Додамо, що після завершення будівництва школа в селі Либохора дозволить забезпечити належними умовами для навчання 360 дітей, в тому числі ВПО. Тут будуть навчальні класи, адміністративні приміщення, спортивний зал з допоміжними приміщеннями, кухонний блок з технологічними та допоміжними приміщеннями, обідній зал, медпункт, навчальні майстерні, санвузли в т.ч. з універсальною кабіною для маломобільних груп населення, бібліотека, актовий зал, дитячий та спортивний майданчики.

Нагадаємо, у Львові триває будівництво додаткового корпусу для ліцею №80, що на вул. Героїв Крут. Земляні роботи на цьому об'єкті розпочали ще наприкінці минулого року. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!