На Львівщині росіяни незаконно здавали в оренду земельні ділянки агрофірмам

1771 0
Йдеться про 6 земельних ділянок, які розташовані на території Буської та Красненської територіальних громад.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині троє іноземців незаконно заробляли кошти та здавали в оренду 6 земельних ділянок агрофірмам. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури. 

«Іноземці отримали у спадок вищевказані земельні ділянки. Проігнорувавши вимоги земельного законодавства України, упродовж року вони не здійснили відчуження землі. В подальшому вони передали їх в оренду аграрній фірмі, за що отримували плату», – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо з рішень Буського районного суду, іноземцями виявились громадяни росії Марія Козуб та Володимир Ковальчук, які здавали ці ділянки ТзОВ «Стир-Агротех» та ТзОВ «Апогей агро». Окрім цього, такою ж діяльністю займалась громадянка США Уляна Стасів, яка надавала в оренду земельні наділи ТзОВ «Агро-Лан». 

Читайте також: Громаді Львова таки повернули ділянку в Брюховичах біля відомої «Чебуречної»

Наразі земельні ділянки повернули у державну власність, відповідні відомості внесено в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, що правоохоронці оголосили про підозру колишній голові сільської ради Яворівського району у зв’язку з можливими махінаціями з землею.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!