На Львівщині місця тимчасового проживання ВПО зможуть отримати компенсацію

681 0
Наразі подалися у реєстр 63 таких місць проживання.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині мають сформувати реєстр місць тимчасового проживання. Зі 130 місць тимчасового проживання, які є на Львівщині, наразі подалися у реєстр 63. До 31 жовтня цей список ще оновлять. Відповідне рішення прийняли під час засідання Координаційного центру при Львівській ОВА 25 жовтня.

Місця тимчасового перебування, які включать в реєстр, зможуть отримувати кошти-компенсацію за комунальні послуги та підтримку від міжнародних партнерів. 

Водночас, як зазначив керівник Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, зараз в області є достатньо вакансій, пропозицій навчання та працевлаштування. За останній час на Львівщині з компенсацією роботодавцю 2-х мінімальних зарплат працевлаштували 952 переміщені особи, отримали гранти на започаткування чи розвиток бізнесу – 38 осіб, отримали ваучери на навчання – 85 осіб, пройшли профнавчання – 78 осіб з числа ВПО.

Читайте також: Де у Львові можна здати і отримати теплий одяг. Локації

Карту психосоціальних центрів допомоги для дітей, підлітків, родин військовослужбовців, ветеранів, ВПО та центри дозвілля для людей старшого віку на Львівщині можна знайти за посиланням. Якщо ви потребуєте допомоги, заповніть анкету.

Нагадаємо, що у Львові розпочали реконструкцію лікувального корпусу Б-3 Клінічної лікарні планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги другого ТМО, який розташований за адресою вул. Замарстинівська, 274, під будівлю для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, яким потрібен спеціальний нагляд. 

Наталія Вареник

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!