На Львівщині керівник лісництва продавав цінну деревину під виглядом дров

3449 0
Наразі керівнику Яворівського лісництва повідомлено про підозру.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Керівник Яворівського лісництва у Львівській області продавав лісопродукцію та дрова без відповідних документів. Вартісні породи сосни та дуба продавалися під виглядом звичайних дров, які коштують у кілька разів дешевше. Різницю у ціні посадовець привласнював. Лише за тиждень він встиг тричі продати деревину за такою схемою місцевому підприємцю, привласнивши більше 60 тисяч гривень

Джерело: Державне бюро розслідувань

«Посадовець і далі продовжував би розкрадати майно підприємства, якби його не затримали працівники ДБР під час отримання чергової частини оплати у сумі 20 тисяч гривень за продаж 15 кубометрів деревини», – йдеться у повідомленні.

Наразі керівнику Яворівського лісництва повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди з використанням службового становища. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: На Львівщині незаконно вирубали дерев на 4 млн грн

Крім того, працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо 9 членів злочинної групи, які наприкінці минулого року незаконно зрубали дуби у Соснівському лісництві на майже 4 млн грн. Обвинувальний акт направлено до суду.

Як вставило слідство, незаконно зрубану деревину продавали за готівку, а отримані кошти ділити між усіма учасниками групи. Загалом на території Соснівського лісництва впродовж листопада-грудня 2022 року було незаконно зрубано понад 200 дубів. Завдані збитки склали майже 4 млн грн.

Оганізувати незаконні рубки лісничому запропонував його знайомий – колишній член громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Він познайомив лісничого з підприємцем, який займався закупівлею і перепродажем деревини. До злочинної групи також були залучені п’ять працівників лісництва та водій. Щоб замаскувати свою незаконну діяльність фігуранти проводили порубки на місцях офіційних лісосік та у важко доступних місцях. Чоловіків обвинувачують у незаконній порубці та збуті дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України). Крім того, працівники лісового господарства обвинувачуються ще й у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Для відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно обвинувачених вартістю 5,6 млн грн: будинок, квартиру, 4 автомобілі та 3 земельні ділянки.

Нагадаємо, у Львівській області виявили незаконне вирубування дерев у селі Тадані Кам’янка-Бузької ОТГ. Спеціалісти Державної екологічної інспекції зафіксували правопорушення, а саме зрубані 195 дерев. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!