На Львівщині мати Героя передала сто тисяч гривень на ЗСУ, щоб помститися за смерть сина

536 0
Ці кошти спрямували на купівлю FPV-дронів.
Зліва: мати Героя Андрія Гриба - Леся/ Фото: Львівська ОВА

Зліва: мати Героя Андрія Гриба - Леся/ Фото: Львівська ОВА

Мама загиблого Андрія Гриба, який був бійцем 77 окремої аеромобільної бригади, передала ініціативному волонтерському об’єднанню «ОПІР Самбір» 100 тисяч гривень. Ці кошти спрямували на купівлю FPV-дронів. Таким чином пані Леся вирішила помститися з смерть сина та допомогти його побратимам нищити ворога. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

За ці кошти вже закупили та передали 6 дронів з посиленими батареями. Слід додати, що «ОПІР Самбір» співпрацює з бригадою вже майже 2 роки.

Що відомо про Героя

Андрій Гриб – житель села Страшевичі Старосамбірської громади. Народився 1981 року. Служив у 77-й окремій аеромобільній бригаді. Був командиром 4 аеромобільного відділення, 2 аеромобільного взводу, 2 аеромобільної роти, 1 аеромобільного батальйону. Пішов на військову службу 19 серпня 2022 року.

Андрій загинув 4 травня 2023 року у результаті артилерійського обстрілу під час штурму позиції противника в районі населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області.

Нагадаємо, українці протягом 2023 року задонатили у три найбільших благодійних фонди 18,75 мільярдів гривень. Ця сума майже удвічі менша, ніж у 2022 році. Куди задонатити – читайте за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!