На Львівщині мешканці села врятували червонокнижного «мисливця». Відео

3264 0
Дикий мешканець лісу забрів на подвір’я мешканця села Либохора.
Фото: yasinya-lmg.org.ua

Фото: yasinya-lmg.org.ua

У гірському селі Либохора на Львівщині місцеві мешканці врятували червонокнижного лісового кота, який завітав до людського обійстя. Кілька чоловік організували рятувальну операцію, щоб повернути рідкісну дику тварину у звичне для неї місце. Про це повідомили у Національному природному парку «Бойківщина».

Читайте також: У «Сколівських Бескидах» зафіксували червонокнижного «мисливця». Фото

Лісовий кіт – це дрібний хижак, який з вигляду нагадує звичайну домашню кицьку. Але відрізняється дещо більшими розмірами та злегка притупленим хвостом, покільцьованим кількома темними смугами. Кінчик хвоста та підошви лап у нього чорні, очі блакитні або сірі. В Україні цього виду налічується понад 300-400 особин.

Лісові коти ведуть переважно нічний спосіб життя. Основний їхній раціон – це дрібні гризуни, птахи, комахи, змії, а в прибережних мешканців ще й риба.

Власне, свої житла облаштовують у чагарниках, кореневищах дерев, старих норах інших тварин. З людьми намагаються не контактувати, тому дикого кота нелегко зустріти в лісі. Однак, у холодні часи можуть поселитися ближче до людини – біля сіл.

Біологи зауважують, що у найкращому випадку лісовий кіт може ловити гризунів, але також може полювати на домашню птицю. У коментарях до відео мешканці розповідають, що якраз у чоловіка Андрія Коліщака, на подвір’я якого завітав дикий кіт, домашнє птаство зазнало найбільших втрат.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!