На Львівщині можуть знову запровадити графіки відключення світла

3444 0
На українських електростанціях триває масштабна ремонтна кампанія, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону 2023-2024.
Фото умовне

Фото умовне

На українських електростанціях триває масштабна ремонтна кампанія, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону 2023-2024. У зв'язку із цим на Львівщині та в інших областях у літній період може виникнути дефіцит потужності в енергосистемі. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

Через те, що об'єми робіт будуть більшими після російських атак на енергетичну інфраструктуру, у області можуть запровадити графіки відключень світла. За словами Андрія Годика, в залежності від дефіциту, який можливо виникатиме, можуть застосовувати різні типи обмежень: як до юридичних осіб, так і для всіх споживачів, відповідно до графіків погодинних відключень. Крім графіків погодинного вимкнення можуть застосовувати й графіки аварійних вимкнень чи спеціальні графіки аварійних вимкнень.

Читайте також: Львів'ян закликають не вказувати свої адреси на фейкових каналах про відключення світла

«Все залежатиме від ситуації, яка складеться в енергосистемі України. Плюс тут треба враховувати багато чинників: ворожі атаки, ремонтна кампанія, погодні умови – все це може накладатися на баланс енергопотужності в генеруючій системі України. Дефіцит потужностей прогнозується з 18 до 23 год. Тому прошу в цей час максимально розумно використовувати електроенергію, обмежити використання енергоємних приладів та зовнішню рекламу, якщо це не критично для бізнесу», – зазначив технічний директор ПрАТ «Львівобленерго» Роман Іванців.

Окрім того, в ОВА наголосили, що в період комендантської години або після закінчення роботи підприємства, установи, організації зовнішня реклама має бути вимкнена задля економії електроенергії.

Нагадаємо, що зараз Україна входить в режим динамічних експортно-імпортних перетоків з країнами ЄС. Йдеться про процес, коли вночі або в окремі години упродовж доби країна експортує надлишкову електроенергію, а вдень імпортує.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!