На Львівщині можуть з’явитися одразу три сміттєпереробні заводи

2545 1
Комісія Львівської ОДА визнала перемогу в інвестиційному конкурсу усіх трьох компаній-учасниць.
Фото: hyser.com.ua

Фото: hyser.com.ua

Відповідне рішення комісія ухвалила сьогодні, 31-го травня. До завершального етапу конкурсу свої техніко-економічні обґрунтування подали три компанії: Інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК» пропонує завод у Дрогобицькому районі, ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс» та ТзОВ «Глассворк технолоджі» — у Миколаївському районі. Всі пропозиції оголосили переможцями. 
 
Оскільки два підприємства претендували на одну ділянку, комісія запропонувала підшукати для них нову. Для цього у громадах, де є потенційно придатні для будівництва території, проведуть громадські слухання. 
 
«Це і Сокальський, Яворівський, Мостиський, Миколаївський, Дрогобицький райони. Насправді ділянок більше, ніж потрібно», — повідомила заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак. 
 
Критично до рішення комісії поставилася екологиня фонду «Екологія — Право — Людина» Алла Войціховська. Як повідомляло «Твоє місто», вона висловила застереження щодо екологічної безпеки запропонованих моделей сміттєспалювання. 
 
Ірина Гримчак повідомила, що технічні параметри підприємств можуть бути доопрацьовані, а в разі невідповідності нормам, проекти можуть відхилити: «Якщо проект не буде відповідати чинному законодавству і не дасть відповіді на усі запитання з точки зору впливу навколишнього середовивища, технічних параметрів будівництва, звичайно, що такі проекти будуть відхилені».
 
Провести громадські слухання ОДА планує до 15 липня. Список громад, де відбудуться обговорення мають сформувати до 15 червня. Вже восени планують відвести ділянки для початку будівництва заводів. Інвестори повідомляли, що для будівництва знадобиться 2-3 роки.  
 
 
Зоя Красовська
 
 
 
 

Читайте також:
1 Червня, 2017 08:25
пролетарий могут появится, а могут и нет, пока суд да дело, то "одвічні лицарі" могут от нашествия крыс, а потом и чумы склеить ласты.А ведь бля... кричали на каждом углу что придет бендера и порядок наведет, ТАК ГДЕ ЖЕ ТОТ ПОРЯДОК...?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!