Школа на Львівщині, яку почали зводити ще 15 років тому, здорожчала у понад вісім разів. Коли її добудують

2160 0
Будівництво планують ще з 2008 року.
Фото: Андрій Годик

Фото: Андрій Годик

Комунальне підприємство Львівської обласної ради «Технічний нагляд» оприлюднило тендер-коригування на будівництво загальноосвітньої школи I-III ступенів в с. Либохора Турківського району. Як зазначено в тендері, початкова вартість проєкту становить 80 млн 236 тис. грн (у 2016 році сума становила 9,3 млн грн). Та школу будують близько 15 років, тому сума постійно мінялась, пояснив у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту економічної політики ЛОВА Степан Куйбіда.  

«Загалом будівництво школи розпочали у 2008 році. В різні роки туди скеровували різні суми коштів. Фактично, якесь адекватне співфінансування розпочалось у 2016 році з обласного, державного і місцевого бюджетів. Тобто тоді цей об'єкт вперше додали до переліку об'єктів, які фінансувались за кошти державного фонду регіонального розвитку. У 2016 році ця сума сягала 9 млн 300 тис. грн», – пояснює Степан Куйбіда. 

Як він зазначив, з року в рік, на цей об'єкт направляли кошти. Проте, коли почалася пандемія, то обсяги цих коштів дещо зменшили: 

«Якщо говорити по факту, то ми маємо незакінчений об'єкт, але, в принципі, складні висотні роботи, якщо так можна сказати, там вже завершено. На середину наступного року, при хорошому фінансуванні, можна вийти на завершення робіт. Проте, на мою думку, навряд чи обласний бюджет зможе витягнути таку суму, тому потрібно підключати державний», – розповів голова департаменту економічної політики. 

Читайте також: Які у Львові є приватні школи. Перелік та вартість навчання

За його словами зазначену суму в тендері суму все одно ще не можна назвати остаточною.

«Якби ми її мали станом на сьогодні в обласному бюджеті, то, можливо, і так. Але у випадку, коли залишкова вартість не підтверджена фінансуванням з будь-якого джерела, то я вважаю, що ця залишкова вартість буде зростати. Чому? Тому що після певного періоду часу підрядник спільно з замовником проводять перерахунок кошторису, якщо це необхідно. Він може бути з різних причин, як зі зміни об'ємів робіт, так і зі зміни вартості робіт. Тому сума може коливатись», –  додає він.

Проєкт школи загалом можна вважати доволі обширним, адже планується будівництво триповерхової будівлі. Окрім цього, планують облаштувати  інженерні мережі, усі комунальні послуги, вентиляцію, зовнішнє та внутрішнє оздоблення, придбання та встановлення устаткування. Також на території збудують котельню.

Нагадаємо, що відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Кам’янка-Бузької міської ради оприлюднив тендер на будівництво нового спортивного комплексу. Його вартість складає понад 117 млн грн

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!