На Львівщині на облаштування житла для переселенців виділять ще 102 млн грн

754 0
У області планують створити 1283 додаткових місць для внутрішньо переміщених осіб.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Цьогоріч на Львівщині планують відремонтувати 23 об’єкти, де зможуть проживати 1283 внутрішньо переміщених осіб. Для цього з обласного бюджету виділять 100 млн грн, ще 2 млн грн – субвенція з місцевого бюджету обласному.

Джерело: Львівська військова адміністрація

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик зазначив, що минулоріч за кошти Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів вдалось завершити ремонтні роботи у 27 закладах та створити 2818 місць для внутрішньо переміщених осіб. 

Читайте також: Кожен шостий мешканець Львівщини є переселенцем, – Верещук

«З досвіду минулого року можна стверджувати, що реновація наявних об’єктів соціальної інфраструктури – один з найдієвіших способів збільшення житлового фонду для ВПО, адже дозволяє в короткі терміни та з використанням незначних капіталовкладень покращити умови проживання, а також створити додаткові місця для людей, які втратили свої домівки і потребують нашої підтримки та допомоги. Тому роботу у цьому напрямі плануємо продовжувати і цьогоріч», – сказав він.

Для комплексного завершення ремонтних робіт у закладах, а також облаштування їх необхідною технікою та меблями, окрім коштів обласного бюджету планують залучати допомогу міжнародних партнерів та благодійних організацій. 

Нагадаємо, у місті Соснівка на Львівщині збудують модульне містечко для переселенців. Йдеться про території поблизу міської лікарні. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!