На Львівщині одинадцятеро медиків інфікувалися коронавірусом

22101 0
Львів’ян закликають повідомляти диспетчерові швидкої про ймовірні ознаки коронавірусу.
Фото: Волинь24

Фото: Волинь24

9 квітня у Львівській області лабораторно підтвердили 11 випадків зараження медичних працівників на коронавірусну хворобу Covid-19. Про це Tvoemisto.tv повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ у відповідь на інформаційний запит. 

Читайте також: #Залишайтесьвдома. Львівські лікарі долучилися до міжнародного флешмобу

Зазначимо, що раніше у пресслужбі ЛМР розповіли, що двоє медиків львівських лікарень захворіли на коронавірус.  

Один із медиків – це лікар-анестезіолог лікарні швидкої медичної допомоги. Чоловікові 47 років. Він хворів, перебував вдома на самоізоляції, після погіршення самопочуття звернувся до сімейного лікаря. Зараз пацієнт перебуває в інфекційній лікарні з пневмонією.

Другий лікар – із 5-ої міської поліклініки, там він перебував на лікуванні. Відомо, що він контактував з пацієнткою, в якої напередодні також виявили коронавірус. Хворого також ізолювали, всіх контактних осіб обстежують та ізольовують. Чоловік 1966 року народження, перевезений в інфекційну лікарню.

Читайте також: Коронавірус – не вирок. Як це працювати лікарем в інфекційній лікарні

Наразі у Львівській області підтвердили 61 випадок захворювання на Covid-19. 25 осіб госпіталізували, інші перебувають на амбулаторному лікуванні. Випадки реєстрували у жителів Львова – 50 випадків, Пустомитівського району – 7, Жовківського району – 2, Стрийського району – 3. У 22-х випадках – захворювання реєструвалися у контактних осіб із хворими на COVID-19. 

Мешканців Львівщини просять повідомляти медиків про всі симптоми захворювань, не приховувати інформацію, щоб не наражати медичних працівників на небезпеку.

Звертаючись до служби екстреної медичної допомоги (з будь-якого приводу), повідомляйте, якщо впродовж останніх 14 днів ви перебували за кордоном або мали контакт з людиною, у якої був визначений або є ймовірним діагноз коронавірусної інфекції.

Також повідомляйте, якщо ви контактували з особами, які перебувають на карантині (самоізоляції) чи з тими, у кого спостерігалися ознаки ГРВІ або є порушення свідомості (сплутана свідомість) чи виражена сонливість (не можливо збудити хворого), синюшний колір губ або обличчя.

Обов'язково повідомляйте, якщо у вас температура тіла більше 38,0 °С, кашель, важкість чи утруднення дихання. Цю інформацію необхідно говорити диспетчерові 103. Це дозволить медикам належним чином підготуватися до обслуговування звернення та відправити на виклик спецбригаду.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!