На Львівщині підтвердили ще 17 випадків штаму коронавірусу «Омікрон»

1599 0
Водночас у 18 зразків зафіксували «Дельту».
фото: slovoidilo.ua

фото: slovoidilo.ua

Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України сьогодні отримав результати секвенування, де з 35 зразків РНК в 17 підтвердили штам коронавірусу «Омікрон». Про це повідомила директорка Центру Наталія Тімко-Іванченко.

Водночас у 18 зразків зафіксували «Дельту». За її словами, ризики не захворіти нині підвищує бустерна доза вакцини від коронавірусу, однак її вводять тим, в кого минуло пів року з моменту отримання другої дози. Окрім цього, директорка центру нагадує про елементарні заходи для захисту – маску, гігієну рук, дотримання соціальної дистанції.

Читайте також: У Львові виявили перший випадок нового штаму «Омікрон»

«У разі появи симптомів – нежить, закладеність носа, кашель, біль в горлі, підвищення температури тіла – залишайтеся дома і не наражайте на небезпеку рідних і знайомих», – додає вона.

Нагадаємо, що у післясвятковий період на Львівщині зросла кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Зокрема, йде активне поширення нового штаму «Омікрон», який підозрюють у майже 100 мешканців області. Перший у Львові новий штам коронавірусу лабораторно зафіксували у депутата ЛМР Андріяна Гутника.

Цей штам характеризується особливою заразністю – він у 4 рази заразніший за штам Дельта. За даними ВООЗ, «Омікрон» викликає класичні симптоми коронавірусу, такі як температура, кашель і втрата нюху, лише в 50% випадках. Серед найпоширеніших проявів інфекції вчені назвали нежить, головний біль, стомлюваність, чхання і біль в горлі. А в нового варіанту інфекції присутній ще й такий симптом, як втрата апетиту.

ТЕГИ: омікрон

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!