За 376 млн грн на Львівщині планують реалізувати чотири проєкти для проживання ВПО

706 0
Проєкти розпочнуть реалізовувати за кошти донорів.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині упродовж двох років планують реалізувати чотири проєкти для проживання ВПО. Про це Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту економічної політики Степан Куйбіда. 

Зокрема, йдеться про будівництво трьох житлових комплексів у Кам’янці-Бузькій та Дрогобицькій громадах та реновації житла у Старому Самборі на базі недобудованої лікарні. Ці проєкти розраховані на 1,5 тис. внутрішніх переселенців, а їхня орієнтовна загальна вартість становитиме 376 млн гривень

Серед проєктів: 

  • Дрогобич (перехрестя вул.П.Орлика та С.Наливайка) – 156 квартир;

  • Дрогобич (між вул. С.Наливайка та Є.Коновальця) – 232 квартири;

  • Кам’янка-Бузька (с.Батятичі) – 96 квартир;

  • м. Старий Самбір – 35 квартир.

Проєкт реалізовуватимуть у межах співпраці з Міжнародною організацією з питань міграції, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Сєвєродонецькою громадою Луганської області. 

Як зазначив Степан Куйбіда, наразі про видатки з обласного, або державного бюджетів не йдеться, проєкти розпочнуть реалізовувати за кошти донорів.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що у Львові збудують центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів російських окупантів.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!