У селі на Львівщині планують реконструювати школу за 115 млн грн

5327 0
Кошти на цей проєкт планують виділити з місцевого бюджету.
Фото умовне

Фото умовне

Управління капітального будівництва Львівської обласної військової адміністрації опублікувало тендер на реконструкцію з добудовою 12-ти класних приміщень і реконструкцію існуючого блоку школи в с. Черниця Стрийського району. 

Початкова вартість проєкту становить 115 млн 277 тис. грн, які виділять з місцевого бюджету. Підрядника ж оберуть 7 листопада шляхом проведення відкритого аукціону. З кожною поданою пропозицією вартість проєкту зменшуватиметься на 0,5% (576 тис. грн). 

В межах проєкту планують роботи надземної частини – улаштування підлоги, внутрішнього та зовнішнього опорядження, стін, дахів, перегородок та вікон. Окрім цього, у тендерній документації йдеться про облаштування каналізації та водопроводів різного типу, а також вентиляції, телебачення, радіосистеми, пожежної сигналізації та багато іншого. Завершити усі роботи планують кінця 2024 року. 

Також додамо, що це лише коригування тендеру, попереднє оголошення опублікували на ресурсі Prozorro ще у жовтні 2018 року з вартістю 61 млн 590 тис. грн. Тоді підрядником обрали львівське ТзОВ «БК захід нео буд». З року в рік, з 2018 до 2020 р., в договір про закупівлю послуг вносили зміни для «покращення якості предмета закупівлі». Проте інформації про розірвання договору на сторінці тендеру немає.

Читайте також: На Львівщині відремонтують дорогу до кордону за 238 млн грн

Водночас, як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління капітального будівництва Роман Дуля, ця школа обслуговуватиме не тільки учнів з с. Черниці, але й з двох ближніх сіл.

«Тендер проводять зараз у зв'язку з інфляцією та потребою коригування цін. З попереднім підрядником договір розірвали. Точної кількості населення цього села я назвати не можу, але у цю школу ходять діти з трьох навколишніх сіл – це, зокрема, с. Черниця та с. Пісочна. Третє, на жаль, не можу пригадати. Станом на зараз в старій школі навчається близько 425 учнів. І ця школа вже є непридатна для навчання», – пояснив чиновник.

Також він додав, що певну частину роботи, пов'язаної з будівництвом, вже виконали, припиняти роботи не можна.

«Враховуючи те, що частина нової школи вже збудована, то вона має право на життя – це вже готова коробка, дах, стіни. Там навіть в деяких місцях вже починає протікати. Якщо ж вона простоїть в такому стані ще деякий час, то просто буде біда», – прокоментував керівник управління.

Окрім цього, він зазначив, що будівництво поділили на 4 етапи і наразі заплановано виконати лише перший. Йдеться про побудову 12-класного приміщення. В майбутньому ж, коли буде фінансування, планують відреставрувати стару школу та звести нові спортзал та їдальню.

Довідка

Черниця – село у Стрийському районі, Розвадівської теритріальної громади. За даними з відкритих джерел, там проживає близько 1000 людей, а його площа – 1,04 км².

Нагадаємо, що загалом минулого тижня (23 – 29 жовтня) на Львівщині оголосили тендерів на загальну суму у понад 707 млн грн. Йдеться про тендери від установ, вартість яких перевищує 10 мільйонів. Детальніше тут

 Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!