На Львівщині планують розширити територію національного парку «Бойківщина»

1041 0
НПП «Бойківщина» – це парк, територія якого вирізняється високим рівнем біотичного різноманіття.
фото: лода

фото: лода

На Львівщині планують розширити територію національного природного парку «Бойківщина». Відповідне рішення прийняли під час наради заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка за участю представників Інституту екології Карпат НАН України. Про це повідомляє пресслужба області.

До парку хочуть приєднати землі державної власності, що перебувають в непорушеному природному стані, аби зберегти цінні природні комплекси Карпатського регіону.

Приєднання цих земель до складу національного природного парку має також важливе значення як майбутній науковий полігон для моніторингу природних процесів та розробки дієвих заходів щодо їх охорони, збереження та відтворення.

Для довідки

НПП «Бойківщина» – наймасштабніший об’єкт природно-заповідного фонду Львівщини, який створили протягом останнього десятиліття. Його створили Указом Президента України торік у межах Турківського району площею 12240 га, 10623 з яких надали національному природному парку у постійне користування.

НПП «Бойківщина» – це парк, територія якого вирізняється високим рівнем біотичного різноманіття та відіграє визначальну роль у межах головного Європейського вододілу в басейнах Стрия та Дністра. Ці території вже давно стали домівками для багатьох видів рослин і тварин, які сьогодні рідкісні у Європі, серед яких баранець звичайний, аконіт опушеноплодий, лунарія оживаюча, чина гладенька та інші.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!