На Львівщині планують створити два медоб'єднання

2522 0
Львівський «ОХМАТДИТ» планують приєднати до Західноукраїнського спеціалізованого медичного дитячого центру, створивши ТМО дитячої медицини.
Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ»/Андрій Польовий

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ»/Андрій Польовий

На Львівщині планують реорганізувати два комунальних медзаклади – Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «ОХМАТДИТ» та Львівську обласну лікарню відновного лікування №3 у місті Соснівка. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрій Білоус.

Йдеться про створення двох медичних об’єднань за зразком Територіальних медичних об'єднань у Львові. За словами Андрія Білоуса, такою є вимога часу, адже МОЗ встановлює певні стандарти, як має виглядати спроможний медичний заклад. 

У зв’язку з медичною реформою львівський «ОХМАТДИТ» планують приєднати до Західноукраїнського спеціалізованого медичного дитячого центру, створивши ТМО дитячої медицини

«ОХМАТДИТ має сильні сторони у певних напрямках, але є й прогалини в деяких медичних послугах. Об’єднання підсилить сильні сторони кожної установи і дозволить відповідати критеріям МОЗ та заробляти більше коштів. Тоді буде перспектива розвитку цих медичних установ», – зазначив керівник управління майном спільної власності ЛОР.

Львівську обласну лікарню відновного лікування №3 у місті Соснівка планують приєднати до обласної клінічної лікарні. Таким чином сформують ТМО відновного лікування та реабілітації.

«У соснівській лікарні проходять реабілітацію військовослужбовці. Наразі цей заклад має невеликі перспективи розвитку. Водночас обласна клінічна лікарня не має свого відновного лікування, тому це дасть можливості надавати їй ширший спектр послуг», – пояснив Андрій Білоус.

Читайте також: У Львові запрошують безкоштовно обстежити слух дітям до 2 років

Процес реорганізації наразі перебуває на стадії обговорення. Є ініціатива об’єднання трудового колективу та керівників медзакладів. Після напрацювання проєктів питання винесуть на ухвалення сесії Львівської облради. 

Нагадаємо, що після реорганізації Третього ТМО частина приміщень медичних закладів перейшли на баланс Першого ТМО. Відтак, на його базі у Львові створять два відокремлених підрозділи. Після створення підрозділів пологовий будинок на вулиці Мечникова стане лікарнею Святої Анни, а приміщення колишнього військового госпіталю, що на вулиці Пекарській стане лікарнею Пресвятої Богородиці.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!