У Львові створять лікарні Святої Анни та Пресвятої Богородиці

3812 0
Пологовий будинок на вулиці Мечникова та військовий госпіталь на вулиці Пекарській переформують.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Після реорганізації Третього ТМО частина приміщень медичних закладів перейшли на баланс Першого ТМО. Відтак, на його базі у Львові створять два відокремлених підрозділи. Відповідне рішення вчора, 4 липня, погодили депутати постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради.

Після створення підрозділів пологовий будинок на вулиці Мечникова стане лікарнею Святої Анни, а приміщення колишнього військового госпіталю, що на вулиці Пекарській стане лікарнею Пресвятої Богородиці. Там планують проводити лікування для військових після оперативного втручання. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова постійної депутатської комісії охорони здоров'я та соціального захисту ЛМР Валерій Веремчук.

Читайте також: За що треба платити в Першому ТМО. Розмова з керівництвом лікарні

«Йдеться про підрозділи, які необхідно створити на базі двох приміщень, які вже перейшли на баланс Першого ТМО. Щоб продовжити роботу цих медзакладів і переоформити ліцензію в межах іншого медичного об'єднання, потрібно створити відокремлений підрозділ. Лікарня святої Анни функціонуватиме так, як пологовий будинок, але матиме іншу назву. Другий підрозділ створюється для того, щоб запустити в роботу нове приміщення на Пекарській. Його планують передати у власність громади Львова і під оперативне правління Першого ТМО. Там планують організувати відділення, де доліковуватимуть ветеранів війни. Оскільки лікарня №8 робить багато хірургічних втручань, але дуже багато поранених потребують довгого лікування, а місць там недостатньо», – пояснив Валерій Веремчук.

За його словами, у медзакладі на Пекарській буде передбачено близько 100 ліжок для доліковування постраждалих від війни. Відповідне рішення про остаточне створення підрозділів мають розглянути завтра, 6 липня, під час пленарного засідання ЛМР. 

Читайте також: Що буде із двома найстарішими пологовими будинками Львова?

Зазначимо, що Третє територіальне медичне об'єднання міста Львова, до якого входить 3-я міська лікарня на вул. Раппапорта і пологовий будинок №1 на вул. Мечникова, реорганізували. Майно Третього ТМО на суму понад 3 мільйони гривень передали на баланс Комунального некомерційного підприємства «Львівське територіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Першого ТМО.

Нагадаємо, раніше під час дискусії Tvoemisto.tv керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Марта Матюшко повідомила, що в управлінні охорони здоров'я ЛМР створили робочу групу, яка вирішувала питання ефективності роботи лікарень Третього ТМО. Члени групи працювали над вирішенням шляху розвитку 3-ї міської лікарні на вул. Раппапорта і пологового будинку №1 на вул. Мечникова. Згодом Третє ТМО все ж реорганізували.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!