На Львівщині планують відреставрувати церкву XVIII століття

2079 0
У церкві не відбуваються богослужіння, вона у аварійному стані

На Львівщині, у селі Заболотці, що на Золочівщині цього року планують відреставрувати дерев'яний храм зведений у 1746 рокці на місці старішого, спаленого татарами у 1648 році.

Читайте також: Які пам'ятки на Львівщині можуть потрапити у програму «Велике будівництво». Перелік

Реставрацію планують провести за кошти з обласного бюджету та місцевої громади, про це інформує департамент архітектури та містобудування ЛОДА.

Читайте також: «Кожен сантиметр – це твір мистецтва». Як каплицю Боїмів у Львові готують до реставрації

«Храм у центрі села,  має статус пам'ятки архітектури національного значення. У 1867 році дах церкви вкрили оцинкованим залізом, а в інтер'єрі з'явилися розписи, оновлені у 1933 році майстром Іваном Сахно. Та двадцяте століття для церкви не було щасливим: 1961 року (за іншими даними — у 1964) церкву закрили для богослужінь. Водночас вивезли звідси низку церковних реліквій, зокрема унікальне рукописне Євангеліє XIII століття», – йдеться у повідомленні.

Відкрили церкву у Заболотцях лише 1989 року.

Кілька років тому тут розпочали реставрацію, яку так і не завершили. Наразі богослужіння у церкві не відбуваються, бо церква в аварійному стані.

Читайте також: Дах для Пінзеля. Ми повинні врятувати унікальний костел у Годовиці

Фото Фейсбук Департамент архітектури та містобудування ЛОДА



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!