На Львівщині планують встановити деконтамінаційні пункти. Для чого вони потрібні

4651 0
У Червоноградському районі вже визначили три місця розгортання пунктів.
Умовне фото

Умовне фото

На території Червоноградського району планують встановити три деконтамінаційні пункти, які призначені для усунення зі шкіри людини чи поверхні предметів хімічних, радіаційних чинників та біологічних заражень. Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА вже передав Червоноградській РВА 17 дозиметрів. Невдовзі мають передати три мобільні душові.

Читайте також: Чи постраждає Львівщина від вибуху на Запорізькій АЕС. Пояснення

«У зв’язку з загрозою вчинення російськими окупаційними військами терористичного акту на окупованій ними Запорізькій атомній електростанції з метою недопущення в’їзду на територію Львівської області контамінованих осіб та транспортних засобів виникла необхідність у встановленні деконтамінаційних пунктів на межі Червоноградського району та Волинської області», – повідомила Червоноградська районна державна адміністрація.

У Червоноградському районі вже визначили три місця розгортання пунктів. Тепер на території повинні очистити площадки для встановлення деконтамінаційних пунктів, забезпечити їх в достатній кількості водою та електроенергією, визначити місця встановлення мобільних душів, придбати пакети для зберігання забрудненого одягу та інших речей, забезпечити доїзд до пунктів працюючих змін, накопичити запаси паливно-мастильних матеріалів для роботи генераторів у разі відсутності електроенергії тощо.

Читайте також: Хто потребує йодопрофілактики. Розмова з ендокринологинею

Для довідки

Деконтамінація – це процес проведення медико-санітарних заходів з метою усунення ХРБ (хімічні, радіаційні чинники та біологічні агенти) з поверхні тіла людини, у продукті або на продукті, приготовлених для споживання, на інших предметах, включаючи транспортні засоби, які можуть становити ризик для здоров'я населення.

Деконтамінація передбачає зменшення (видалення) з поверхні тіла і попередження розповсюдження ХРБ від контамінованих осіб і предметів. Комплекс цих заходів направлений на механічне очищення шкіри, слизових оболонок, відкритої рани у контамінованих постраждалих.

Нагадаємо, на Львівщині напрацьовують заходи з евакуації у разі виникнення радіаційної небезпеки.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!