У серпні з Польщі до Рава-Руської почне курсувати новий потяг

1790 0
Потяг курсуватиме у напрямку Варшави.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Львівщині з 24 серпня планують запустити потяг із Польщі до Рави-Руської. Про це повідомив заступник начальника обласної військової адміністрації Юрій Бучко. 

Читайте також: Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами

За його словами, у лютому підписали Меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської міської територіальної громади. Відтак, Львівська ОВА за кошти обласного бюджету та громад розробляла ПКД щодо відновлення євроколії протяжністю 8 кілометрів та вокзалу у місті Рава-Руська з можливістю проводити митний контроль.

«Станом на сьогодні вже активно прокладають нову колію та приступили до реконструкції вокзалу. Зі свого боку ми забезпечили вчасне виготовлення проєктно-кошторисної документації вартістю понад 4 млн гривень. А вже за кошти держбюджету зараз виконують необхідні роботи із реконструкції», — сказав заступник начальника Львівської ОВА.

Читайте також: На пункті пропуску «Краковець-Корчова» облаштували тимчасовий термінал для оформлення автівок

Він зазначив, що реалізація цього проєкту дозволить розвинути пасажирські перевезення, стане альтернативою іншим видам транспорту для перетину кордону та розвантажить пункти пропуску.

У коментарі Tvoemisto.tv Юрій Бучко уточнив, що потяг курсуватиме у напрямку Варшави. Однак, наразі ще не відомий  прямий маршрут та графік поїзда. 

Додамо, що доки триватиме реконструкція вокзалу, створять тимчасові митні та прикордонні павільйони для пропуску пасажирів. 

Нагадаємо, що з 18 липня через пункт пропуску «Краківець – Корчова» на кордоні з Польщею тимчасово не має можливості курсувати пасажирський транспорт на виїзд з України. Це пов’язано з модернізацією пункту пропуску, зокрема тут споруджують захисний павільйон, і не стосується вантажівок. Обмеження мали діяти упродовж 10 днів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!