На Львівщині побільшало оленів, козуль і ведмедів, але зайців стало менше

4163 0
Чисельність червонокнижних мисливських видів звірів також зростає.
Фото: Західне міжрегіональне УЛМГ

Фото: Західне міжрегіональне УЛМГ

На Львівщині провели облік звірів та птахів в наданих у користування мисливських угіддях. За результатами зимового обліку виявили значний показник копитних тварин та збільшення червонокнижних мисливських видів. Про це повідомили в Західному міжрегіональному управління лісового та мисливського господарства.

Читайте також: За 100 млн гривень на Львівщині планують продати базу відпочинку у заповіднику

За результатами обліку копитних в області побільшало на 1225 голів порівняно з минулим роком і стало – 25627 (було 24402), а саме:

  • олені європейські – 2025 (було 1921); 
  • козулі – 19199 (було 18450); 
  • кабани – 3935 (було 3581); 
  • олені плямисті – 53; 
  • лосі – 145; 
  • олені Даніеля (лань) – 98. 

Чисельність червонокнижних мисливських видів звірів також зростає, зокрема зубрів – 172, минулого року було 156, та ведмедів – 79 (було 72).

Проте поголів'я зайців зменшилося з 46353 до 44884, що пояснюється зростанням чисельності вовків та лисиці рудої. Чисельність вовків збільшилася майже на 40 голів, а лисиць - на понад 300 голів.

Нагадаємо, що в області стартує екологічна акція із захисту унікальних рослин. Мешканців Львівщини закликають не зривати та не купувати первоцвіти.

Катерина Денега

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!