На Львівщині почали виявляти коронавірус у стічних водах

5206 0
Такий метод впроваджують за практичним досвідом США та країн Євросоюзу.

На Львівщині розпочали виявляти коронавірусну інфекцію у стічних водах. Таку методику перевірки вже відпрацювали у США та Євросоюзі. Пілотний проєкт стартував відразу у кількох областях України, в тому числі у Львівській.

Джерело: відділ контролю на залізничному транспорті ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ»

Дотепер захворюваність на Covid-19 в Україні визначали за результатами лабораторних досліджень методом ПЛР або швидких тестів у людей, які мають симптоми застуди. Проте чимало людей хворіють на коронавірус у легкій формі або безсимптомно, тому не звертаються по медичну допомогу, але все одно сприяють поширенню інфекції.

Читайте також: Коронавірус змінився, пік попереду. Яким зараз є «портрет» хворого на Covid-19

Зазначається, що тестування стічних вод на наявність Covid-19 дозволить прогнозувати ситуацію з поширенням вірусу на декілька тижнів заздалегідь. Пілотний проєкт реалізують у чотирьох регіонах – Львівській, Чернівецькій, Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Нагадаємо, за минулий тиждень, з 26 вересня по 2 жовтня, у Львівській області лабораторії провели 7 201 дослідження та зафіксували 2499 підтверджених випадків інфікування коронавірусом. 18 захворілих померли від ускладнень, спричинених Covid-19. 

Про те, чи посилюватимуть карантин на Львівщині, у якому віці зараз найчастіше хворіють на Covid-19, чи змінилися симптоми та які вакцини є в наявності у області, читайте у матеріалі. 

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!