На Львівщині повернули у власність держави майнові комплекси вартістю 54 млн грн

5020 0
У суді довели незаконність реєстрації приміщення.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині приватне акціонерне товариство незаконно зареєструвало право власності на будівлі та споруди, площею 31 тис. м². У суді довели незаконність реєстрації вартістю близько 54 млн грн. 

Джерело: Львівська обласна прокуратура

Як стало відомо Tvoemisto.tv, йдеться про майно одного з колишніх дочірних підприємств ДАК «Хліб України». Ще у 2022 році Господарський суд Львівської області ухвалив рішення про повернення комплексів державі, однак право власності зареєстрували лише зараз. За матеріалами прокуратури у суді довели незаконність реєстрації права власності на будівлі і споруди. Підставою позову стали незаконні рішення про оформлення та реєстрацію права власності на нерухоме майно.

«Приватне акціонерне товариство не мало права звертатись до органу місцевого самоврядування, для внесення рішень про оформлення та реєстрацію права власності, а останній видавати такі рішення та свідоцтва, на підставі яких здійснено реєстрацію права приватної власності», – йдеться в повідомленні.

Суд задовільнив позовні вимоги в повному обсязі та визнав незаконними дані рішення та свідоцтва про право власності відповідача. Відтак, державі повернули права власності на майнові комплекси у Стрию.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!