На Львівщині презентували горщики та тарелі XVII-ХХ століть

1606 0
Речі виявили під час робіт на вулицях Вірменській, Веселій та Кривоноса у середмісті.
Фото: Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба"

Фото: Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба"

В Історико-краєзнавчого музею у Бродах презентували виставку «Знахідки підземних Бродів». На ній представили артефакти з археологічних досліджень у місті за останній рік. Серед них горщики, тарелі, скляні посудини, що датуються XVII-ХХ ст, повідомили у Рятівній археологічній службі.

Читайте також: Археологи відкопали залишки середньовічного муру на площі Коліївщини

Усі речі, які увійшли до експозиції, виявили під час робіт на вулицях Вірменській, Веселій та Кривоноса у середмісті, які проводили працівники Рятівної археологічної служби спільно з музейниками.

«Ця виставка є результатом перших археологічних робіт під час реалізації будівельних проєктів у середмісті Бродів. До того співпраці між забудовниками та науковцями не було. Для музею такі дослідження – це шанс суттєво поповнити фонди та експозицію, адже досі таких артефактів, які нині представлені на виставці, у нас не було. Це також нагода більше дізнатись про давню забудову міста», – говорить директор музею Василь Стрільчук.

Виставка триватиме до кінця червня.

Фото Рятівної археологічної служби

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!