На Львівщині проведуть реконструкцію шкіл та дитячих садочків

1106 0
Проєкти реалізують за кошти Європейського інвестиційного банку.
ФОТО: ТАРАС БАБЕНЧУК/ Твоє місто

ФОТО: ТАРАС БАБЕНЧУК/ Твоє місто

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) погодив виділення коштів для реконструкції освітніх закладів на Львівщині. Зокрема, за ці кошти також збудують нову школу в селі Суховоля. Про це повідомив департамент економічної політики Львівської ОВА. 

Як йдеться у повідомленні, у рамках конкурсного відбору проєктів по Надзвичайній кредитній програмі для відновлення України Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) погодив 646,2 млн грн (або 16,8 млн євро) для реалізації проєктів соціальної інфраструктури у шести громадах Львівщини: Львівській, Солонківській, Підберізцівській, Зимноводівській, Трускавецькій та Мостиській. З цих коштів 87 млн гривень спрямують на реконструкцію медичних закладів у Львові, а решту на:

  • реконструкцію з розширенням існуючої загальноосвітньої середньої школи № 41 по вул. Макаренка, 19 в смт. Брюховичі – 191 млн грн;
  • реконструкцю з добудовою навчального та спортивного корпусів будівлі КЗ Ліцей ім. Героя України Миколи Паньківа по вул.Людкевича, 2 в с.Солонка – 157,7 млн грн;
  • реконструкцію із заходами енергозбереження та енергоефективності будівлі ЗДО «Білочка» по вул. Січових Стрільців, 3, в с. Верхня Білка – 25,3 млн грн; 
  • будівництво ЗОШ І-ІІІ ступенів у с. Суховоля – 164,3 млн грн;
  • реконструкцію фасаду ДНЗ №7 «Дзвіночок» вул. Стебницька, 94, м.Трускавець – 13,7 млн грн;
  • капітальний ремонт (утеплення фасаду) Мостиського закладу дошкільної освіти «Віночок» в м. Мостиська Львівської області вул. 16 Липня, 9 – 7,1 млн грн.

 

Читайте також: Школу на вулиці героїв УПА планують збудувати за два роки 

Нагадаємо, будівництво нового корпусу 41-ої школи у селищі Брюховичі розпочалося ще у 2016 році. Керівниця управління освіти Зоряна Довганик у коментарі Tvoemisto.tv зазначала, що 25 млн гривень, які передбачили у бюджеті розвитку, недостатньо для завершення проєкту. «Потрібно 48 млн гривень, з яких виділили лише 25 млн. На благоустрій території місто буде ще додатково надавати кошти», – заявила вона. У майбутньому навчальному закладі буде навчатися 660 учнів. Школа зараз вміщає 475 дітей, але відчувається брак приміщень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!