У Львові призначили 8 нових суддів. Перелік

2808 0
Загалом у області нові призначення отримали 13 суддів.
Фото: femida.kiev.ua

Фото: femida.kiev.ua

Сьогодні, 29 грудня, Петро Порошенко підписав вісім указів про призначення та тимчасове переведення суддів в Україні, 13 із яких – на Львівщині. Про це повідомляє сайт Судова влада України.

Читайте також: В Україні вводять електронне судочинство

Згідно з указами Президента, у Львівській області нові призначення отримали Лев Медведик та Уляна Костюк у Дрогобицькому міськрайонному та Кам’янка-Бузькому районному судах Львівської області відповідно. Луку Кріля призначили суддею Турківського районного суду, Олега Юрченка – суддею Червоноградського міського суду. У Мостиському районному судді працюватиме Христина Гладишева, яку перевели на нову посаду із Рівненської області.

У Львові Галина Пилипюк та Наталія Галайко стали суддями Залізничного районного суду Львова, Назарій Нора та Григорій Жовніра – Личаківського райсуду, а Оксана Федорова – суддя Шевченківського районного суду. У Сихівському районному судді відтепер працюватимуть Олена Тімченко та Галина Шашуріна. Суддею господарського суду Львівської області призначили Ростислава Матвіїва.

Нагадаємо, на початку цього року Петро Порошенко підписав Закон «Про Вищу раду правосуддя», згідно з яким новостворений орган ухвалюватиме рішення щодо звільнення суддів із посади і даватиме згоду на затримання чи арешт судді. Крім цього, ухвалений закон дає новоствореному органу повноваження вносити подання про призначення судді на посаду, створювати органи для розгляду справ про дисциплінарну відповідальність суддів, ухвалювати рішення про переведення судді з одного суду до іншого, узгоджувати кількість суддів у суді та брати участь у визначенні видатків держбюджету на утримання судів, органів правосуддя. Більшість з цих функцій до сьогодні виконувала Вища рада юстиції.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!