На Львівщині реставрують дзвіницю одного із найстаріших дерев'яних храмів

1626 0
На ремонт з обласного бюджету виділили 815 тисяч гривень.
Фото: Дрогобицька міськрада

Фото: Дрогобицька міськрада

У Дрогобичі триває реставрація дзвіниці церкви Воздвиження Чесного Хреста – однієї з вагомих сакральних споруд Львівщини. Храмовий комплекс є архітектурною пам’яткою національного значення та яскравим взірцем епохи українського Відродження. Реставрацію планують завершити в цьому році. На ремонт з обласного бюджету виділили 815 тисяч гривень. 

«Реставрація об’єктів культурної спадщини є кропітким та тривалим в часі процесом. Ремонтно-реставраційні роботи проводять шляхом співфінансування з обласного і місцевого бюджетів. Цьогоріч з метою завершення робіт з обласного бюджету передбачили співфінансування у розмірі 815 тисяч гривень, в межах програми «Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021-2025 рр», – йдеться в повідомленні Дрогобицької міськради.

Для довідки

Церква Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі була збудована у 1613 році. Ця сакральна споруда зводилася за рахунок власників соледобувної промисловості Дрогобича. За свою історію церква пережила кілька пожеж, багато перебудов і реконструкцій. Дерев’яна дзвіниця була зведена поряд з храмом у 1661 році. Вона складається з трьох ярусів та квадратна у плані. Разом з дзвіницею церква утворює гармонійний архітектурний ансамбль.

Зараз храм та дзвіниця є музейним об’єктом і разом з найвідомішою дрогобицькою церквою св. Юра, входить до музейного комплексу «Дрогобиччина».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!