На Львівщині реставрують церкву, збудовану у 17 столітті

3915 0
За два місяці роботи мають бути завершені.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Дрогобичі, що на Львівщині, реставрують церкву Святого Юра, що збудована у 17 столітті. Вона є об'єктом  Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Джерело: ЛОВА

Наразі у храмі проводять підмурування підвалин, замінюють підлогу на другому поверсі, сходи, реставрують бруси, а також замінюють гонти на середньому куполі. Роботи виконують з дотриманням автентики, бо в храмі потрібно максимально зберегти архітектуру XVI століття. Для цього з обласного бюджету виділили 3 мільйони гривень. Завершити виконання робіт планують через два місяці.

Читайте також: У Жовківському замку показали частину експонатів, які раніше були у сховищах

За словами начальника Дрогобицької РВА Степана Кулиняка, до кінця року очікують на іконостас, який тривалий час реконструювали. Важливо, що навіть під час реставрації церква Святого Юра, як музей відчинений для туристів.

«Також найближчим часом має розпочатись реставрація дзвіниці дерев’яної церкви Воздвиження Чесного Хреста. Це ще одна сакральна споруда у Дрогобичі, яка є взірцем дерев'яної архітектури епохи українського Відродження. Виконавця реставраційних робіт шляхом тендерної процедури вже обрано. На цей рік з обласного бюджету передбачено 1 мільйон гривень», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що також планують відреставрувати Жовківський замок. Наразі відновлювальні роботи призупинили через повномасштабне вторгнення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!