На Львівщині родичам трьох загиблих захисників вручили державні нагороди

753 0
Нагороди отримали дружини та діти воїнів.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Сьогодні, 29 грудня, у Стрийському районі родичам трьох загиблих захисників вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня. Державні нагороди воїнам присвоїли посмертно, відповідно до указу президента від 1 вересня 2023 року. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Нагороду присвоїли захисникові Юрію Гиряку. Чоловік жив у Стрию. Під час повномасштабного російського вторгнення приєднався до тероборони в Стрию. Став бійцем 65-го батальйону 103-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Загинув 14 листопада 2022 року (підірвався на міні) поблизу села Стельмахівка на Луганщині.

У воїна залишились мама, брат, дружина, син і донька. Нагороду вручили матері Героя. 

Читайте також: У п'ятницю Львів проведе в останню дорогу трьох захисників. Ким вони були

Також орден присвоїли захисникові Андрію Рибаку. Чоловік проживав у Стрию. За фахом він юрист. З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив у лави Стрийської тероборони. На війні був командиром стрілецького взводу. Загинув, підірвавшись на міні. Андрію Рибаку було 30 років.

Без батька залишилось троє маленьких дітей. Нагороду вручили дружині та діткам захисника.

Також нагороду вручили родині захисника Івана Шимкова. Він народився у селі Гірне, останні роки проживав у Стрию. Воїн добровільно вступив до лав Стрийської тероборони. На війні був стрільцем стрілецького відділення. Загинув 13 жовтня при виконанні службового обов’язку на Луганщині. Воїну було 34 роки.

У Івана Шимкова залишилося двоє доньок. Нагороду вручили дружині. 

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!