На Львівщині ввели заборону на вилов риби

531 0
Винятком є лише ділянки, на яких дозволили любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування
Умовне фото

Умовне фото

З 1 квітня на Львівщині по всій акваторії рибогосподарських водних об’єктів розпочалася щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Винятком є лише ділянки, на яких дозволили любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Триватиме заборона на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Львівської області у такі терміни:

  • в басейні річки Дністер із 1 квітня до 10 червня;

  • в басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир із 1 квітня до 20 травня;

  • у всіх водосховищах, технічних водоймах із 1 квітня до 10 червня;

  • у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) із 1 квітня до 30 червня.

У Державній екологічній інспекції у Львівській області та Львівському рибоохоронному патрулі зазначили, що в період нересту заборонено:

  • проведення у рибогосподарських водних об'єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові та інші види робіт;

  • добування піщано-гравійної суміші;

  • розчищення русел річок, берегоукріплення;

  • проведення змагань зі спортивного рибальства, підводне полювання;

  • пересування плавучих засобів (човнів), крім суден спеціально уповноважених органів та державних органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайних потреб.

За недотримання зазначених вимог передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків. 

За риболовлю під час нересту накладають штраф в розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!