На Львівщині розпочали буріння трьох нових свердловин

10802 0
Буріння нових свердловин – це вагома частина стратегії збільшення видобутку.
фото: сергій корецький

фото: сергій корецький

«Укрнафта» зводить на Львівщині нові свердловини. Компанія робить це як за допомогою власних бурових верстатів, так і залучаючи підрядників з відповідним досвідом. Про це повідомив директор компанії Сергій Корецький. 

Зараз, зокрема, вже монтується буровий верстат ТОВ «БК «Горизонти», яких обрали за прозорою тендерною процедурою. Спочатку цим обладнанням буритимуть свердловину №32, потім – №34 на Верхньомасловецькому родовищі. Мета №32 - розвідка покладів стрийських відкладів.

«Потім, залежно від геологічних результатів цієї свердловини, буритимуть №34, яка має пройти глибше, до менілітових покладів. Далі– зведення ще однієї свердловини, №33, теж до стрийських відкладів, але для цього вже використовуватимуть інший буровий верстат. Власні бурові верстати теж зайняті: два працюють над новими свердловинами на сході та заході, ще один буритиме боковий стовбур – фактично, нову свердловину в старій – на півночі України», – зазначив Сергій Корецький. 

Нагадаємо, шахта №32 має розкрити стрийські відклади. Згідно з побудованою цифровою 3D геологічною та гідродинамічною моделлю родовища, поточні видобувні запаси нафти по продуктивних горизонтах стрийської світи становлять 1,121 млн тонн. Глибина свердловини – 1250 метрів. 

Юлія Кметик 

Фото: Сергій Корецький 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!