На Львівщині розпочали ремонт дороги Боберка – Бориня до майбутнього пункту пропуску. Фото

8722 0
Дорога стане частиною Карпатського кола.
фото: фейсбук юрія бучка

фото: фейсбук юрія бучка

На Львівщині розпочали капітальний ремонт дороги Боберка – Бориня, що у Турківському районі. Учора на місці запрацювала дорожня техніка. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомляє заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Загалом дорога протяжністю майже 30 кілометрів, однак цього року ставлять завдання відремонтувати 10 кілометрів дорожнього покриття. Загальна вартість робіт становить 420 млн гривень, зокрема для 10 км використають 90 млн грн, які область отримала з Державного дорожнього фонду.

Читайте також: Нову дорогу зі Славського до Закарпаття прокладуть за 122,6 млн грн

«Це дуже серйозний проект для Турківщини, дорога веде до перспективного пункту пропуску Боберка – Смольник, а також є однією з доріг, що входить в проєкт Малого карпатського кола, яке плануємо реалізувати в межах Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей», – каже він.

Ремонтуватиме автошлях компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл». Підрядник має повністю перебудувати дорогу, облаштувавши асфальтнобетонне покриття.

Окрім того, зараз розробляють проєкт на ремонт ще однієї важливої для карпатського регіону дороги Турка – Лопушанка. Наступного року хочуть капітально відремонтувати 23 км дороги.

Читайте також: Зі Львова до Мукачева планують збудувати нову дорогу

Нагадаємо, у квітні 2020 року департамент дорожнього господарства ЛОДА оголосив тендер на капремонт С141908 Боберка – Бориня Турківського району. Йдеться фактично про нову дорогу, що стане частиною Карпатського кола. Раніше планувалося, що ця дорога вестиме до майбутнього нового пункту пропуску «Боберка – Смольник».

Додамо, що в обласному бюджеті на 2020 рік на Карпатське коло заклали лише 6,5 млн грн. У межах проєкту також прокладуть нову дорогу зі Славського до Закарпаття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!