На Львівщині самовільно зводять відпочинковий комплекс на ділянці, призначеній для риборозведення

6227 0
Аби узаконити ці самобуди, він звернувся з позовом до районного суду про визнання права власності
фото: умовне/львівська ова

фото: умовне/львівська ова

На Львівщині орендар земельної ділянки, яка призначена для риборозведення площею майже 16 га, розпочав самовільне будівництво відпочинкового комплексу з терасами. Ділянка розташована на території Сокальської громади і відноситься до категорії земель водного фонду, де будівництво споруд заборонено. 

«Прокурори Львівської обласної прокуратури подали позов у суд до фізичної особи про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом знесення будинків відпочинку, розірвання договору оренди та повернення землі», – йдеться в повідомленні Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: У Львові можуть знести ще три незаконні самобуди

Аби узаконити ці самобуди, він звернувся з позовом до районного суду про визнання права власності. Проте, вивчивши законність вищевказаного рішення районного суду, прокуратура подала апеляційну скаргу і судом скасували його як незаконне. Крім цього, триває судовий розгляд, щоб усунути всі порушення закону, щодо звільнення самовільно зайнятої ділянки шляхом знесення будинків відпочинку та повернення землі громаді.

Нагадаємо, що за самовільне будівництво дерев'яних будиночків біля водоспаду «Кам’янка» судитимуть ще шістьох людей. Прокурори Стрийської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду шість обвинувальних актів за циї фактом (ч. 4 ст. 197-1 КК України).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!