За самобуди біля водоспаду «Кам’янка» судитимуть ще шістьох осіб

7742 0
Вони без дозволів органу місцевого самоврядування зайняли земельні ділянки, розташовані неподалік водоспаду «Кам’янка».
фото: львівська обласна прокуратура

фото: львівська обласна прокуратура

За самовільне будівництво дерев'яних будиночків біля водоспаду «Кам’янка» судитимуть ще шістьох людей. Прокурори Стрийської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду шість обвинувальних актів за циї фактом (ч. 4 ст. 197-1 КК України).

Згідно з даними слідства, фігуранти без відповідних дозволів органу місцевого самоврядування самовільно зайняли земельні ділянки, розташовані неподалік водоспаду «Кам’янка», які перебувають на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди». Пізніше вони збудували 13 капітальних споруд у вигляді дерев’яних каркасних одно та двоповерхових будівель. 

Читайте також: Що будують біля водоспаду Кам'янка на Львівщині

Перед цим прокурори вже скерували до суду публічне обвинувачення відносно двох мешканців Стрийщини, які самовільно зайняли земельні ділянки, розташовані неподалік водоспаду «Кам’янка».

Нагадаємо, що влітку 2020 року поблизу водоспаду Кам’янка почали укріплювати берег та вести підготовчі роботи до будівництва. Їх розпочали без оцінки впливу на довкілля від екоінспекції. У поліції тоді порушили щодо цього кримінальну справу, а всі роботи мали призупинити. Водночас у коментарі Tvoemisto.tv сільський голова Кам'янки Петро Петрів зазначив, що земляні роботи передують облаштування біля водоспаду нового відпочинкового комплексу. Йшлося про готель орієнтовно на 5 поверхів.

У 2021 році стало відомо, що маловідома фірма «СО Груп» виграла тендер на півтора мільйона від Сколівської міської ради на берегоукріплюючі роботи річки – неподалік водоспаду Кам’янка, що у національному природному парку «Сколівські Бескиди». Власники цієї ж компанії розпочали будівництво відпочинкового комплексу якраз на березі річки Кам’янка. І тепер біля майбутнього готелю укріплять береги коштом бюджету.

Ділянку по обидва береги річки Василь Петречко і його колега Василь Танчук набули чотири роки тому, коли землі вже змінили цільове призначення – від особистого сільського господарства до земель рекреаційного призначення. Після берегоукріплення вони хочуть збудувати готель, на що казали, що вже мають містобудівні умови та обмеження. Та, насамперед, планують прибрати береги, зробити доріжки для прогулянок, стоянку та забір сміття. Також цим же підприємцям належить ще низка ділянок поблизу «Сколiвських бескидів».

Додамо, що водоспад у Кам’янці входить до масиву національного заповідника Сколівські Бескиди, розташований між селами Дубина та Кам’янка. Висота водоспаду – 7 м.  Біля водоспаду є сірководневе джерело мінеральної води типу «Нафтуся».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!